dimarts, 12 d’agost del 2014

Roig (PSC) acusa Bel de deixar 120 xiquets sense menjador social a l’agost


El portaveu i candidat del PSC a l’alcaldia, Enric Roig, ha titllat d’”esperpèntiques” les declaracions que dilluns feia l’alcalde de Tortosa per justificar el tancament dels menjadors escolars d’estiu durant el mes d’agost. Ferran Bel va replicar les crítiques del PSC i d’ERC, tot afirmant que no es pot tancar el que abans no existia, i que ha estat el govern de CiU el que ha promogut aquest tipus de menjadors. De fet, l’alcalde va acusar socialistes i republicans d’anar a rebuf de la seua acció de govern, i va aclarir que l’Ajuntament va optar per garantir el menjar per a 120 xiquets i xiquetes durant el mes de juliol, en lloc de fer 60 al mes de juliol i 60 més a l’agost. Segons Roig, amb aquesta decisió, el que ha fet Bel és deixar 120 xiquets sense menjar durant el mes d’agost i bona part del setembre, tot i que el passat 4 d’agost l’Ajuntament va anunciar un acord amb l’Obra Social de ‘la Caixa’ que permetia obrir aquests menjadors socials.


En declaracions a Canal 21 Ebre, Roig ha lamentat aquest dimarts que Bel acusés els partits de l’oposició de ‘falta d’idees” i de falta d’”autoritat moral” per haver reclamat menjadors escolars durant tot l’estiu. Roig ha recordat que en el darrer ple el PSC va presentar fins a cinc mocions amb propostes en positiu, i ha remarcat que Convergència no ara és el partit més indicat per parlar d’autoritat moral, amb Jordi Pujol acusat de frau fiscal. De fet, ha aclarit que el PSC no va crear menjadors d’estiu a Tortosa perquè, abans del 2007, no hi havia ni la crisi econòmica, ni l’atur, ni les xifres de pobresa actuals.

En aquest sentit, Roig ha assenyalat que Bel es torna a equivocar, perquè “no té noció de la realitat” i perquè el seu projecte polític està “esgotat”. Segons el portaveu del PSC, el que hauria d’haver fet l’Ajuntament és buscar els recursos necessaris per organitzar activitats i campus d’estiu durant el mes d’agost, per mantenir oberts els menjadors infantils. Així, Roig ha lloat la feina que realitzen entitats com l’Espai Blanquerna, Càritas o Creu Roja, i ha tornat a proposar que l’Ajuntament renegocie el seu deute amb els bancs per destinar més recursos a polítiques socials. 

Publicat a La Marfanta el dimarts 12 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada