dijous, 28 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa proposa posar en marxa uns pressupostos participatius al 2015


El grup municipal del PSC de Tortosa proposarà al ple de l’Ajuntament del proper dilluns posarà en marxa un procés participatiu perquè al 2015 es pugui endegar, de forma experimental, un model de pressupostos participatius dirigit per tècnics en la matèria. El portaveu del PSC, Enric Roig, ha afirmat que es tracta d’una aposta decidida per transformar de dalt a baix la vida municipal de Tortosa i en la qual consideren que han d’estar implicats totes les forces polítiques del consistori. Així, des del grup municipal socialista han encarregat un informe que permeti desenvolupar aquesta proposta.

Els pressupostos participatius permeten que aquells que viuen en una ciutat puguin decidir en què volen gastar els seus impostos. En aquest sentit, Roig ha insistit que els pressupostos participatius és una “potent eina de participació” i, sobretot, de gestionar l’Ajuntament.


Roig ha explicat que abans s’ha de posar en marxa una campanya de difusió pública per donar a conèixer als ciutadans i ciutadanes de Tortosa el procés. Aquesta campanya permetria constituir un Grup Motor de veïns i veïnes que impulsaria el procés i que seria el responsable de redactar el reglament del Pressupost participatiu. A partir d’aquí s’inicien un seguit de mecanismes que han de permetre, finalment, que les propostes ciutadanes formin part dels pressupostos d’inversions municipals per al 2015.

Segons ha explicat el portaveu socialista, la voluntat és donar als ciutadans l’oportunitat d’intervenir de forma directa en les decisions presses pels polítics en els seus despatxos i democratitzar la vida municipal.

A les Terres de l'Ebre, una iniciativa similar es realitza a Ascó.

Publicat a Canal 21 el dimecres 27 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada