divendres, 22 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa proposa mesures per a baixar els impostos i les taxes municipals

Serà una altra de les mocions que es presentaran al proper ple del mes de setembre

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa presentarà al proper ple una moció on es detallen un seguit de propostes concretes de reducció d'impostos municipals.

Esta petició arriba després que el passat mes de març, l’Alcalde Ferran Bel és va comprometre davant de la premsa a “baixar els impostos” municipals. Des de llavors, "no s’ha sabut res més", afirmen els socialistes, que asseguren que "a cap comissió s’ha explicat que els tècnics municipals estiguin treballant en este sentit". Per als socialistes, "sens dubte va ser un anunci sense cap concreció, fet únicament amb la intenció d’aconseguir un titular, però res més".

Segons que ha explicat el portaveu del grup municipal, Enric Roig, la seua proposta te dos grans objectius: D’una banda, està encaminada a aconseguir una rebaixa per a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa dels impostos municipals. De l’altra, que esta rebaixa siga més importants per aquelles persones que són aturats de llarga durada, que han esgotat la seva prestació de desocupació, així com aquells que tenen com a únics ingressos prestacions no contributives.

Segons Roig, “en estos moments de crisi econòmica, on moltes famílies de Tortosa estan passant greus dificultats, l’ajuntament ha de ser sensible a la seva situació, protegint-los.

Roig confia que l'equilibri econòmic i financer que l’any passat va presentar l'Ajuntament, i que va permetre finalitzar l’any amb 4,5 milions de superàvit, faça possible esta reducció. “Recordem que són 4,5 milions que Bel s’ha negat en invertir en altres propostes com un Pacte per l’ocupació o qualsevol altre de les moltes mesures socials portades al Ple pels socialistes per a pal·liar els efectes de la crisi en els molts tortosins i tortosines que la pateixen. No entenem que precisament en l’instant en el que la gent de la ciutat pitjor ho esta passant, l’alcalde no vulga invertir el superàvit en justícia social, ni plantege una baixada important d’impostos, i insisteixi en avançar el pagament del deute als bancs, que són precisament aquells que han provocat la crisi” ha manifestat el regidor socialista.

Publicat a aguaita.cat el divendres 22 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada