dimarts, 8 de juliol del 2014

L’Ajuntament de Tortosa reclamarà, a proposta dels socialistes, la devolució de l’import pagat pel “cèntim sanitari” per destinar-los a una borsa de llibres escolars

El ple també va aprovar la moció del PSC per reclamar a la Generalitat que publiqui i tiri endavant el pla estratègic de l’Ebre

El grup municipal Socialista ha valorat molt positivament ell suport ahir a la nit del ple perquè Tortosa reclami l’anomenat cèntim sanitari i en destini l’import a la creació d’una borsa de llibres escolars i a altres polítiques socials. El portaveu i candidat del PSC a l’alcaldia, Enric Roig ha assenyalat que: “la nostra prioritat avui a Tortosa són les persones i la igualtat d’oportunitats, per això creiem que un dels pilars fonamentals és l’educació, i considerem important posar en marxa aquesta borsa de llibres“, tot afegint que per fer-hi front, com sempre que els socialistes han presentat alguna proposta, s’ha calculat d’on es pot finançar.
Així, per destinar-ho a la borsa i altres polítiques socials, l’Ajuntament calcularà l’import que ha pagat en concepte de l'Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), conegut com a cèntim sanitari, i sol·licitarà formalment la devolució dels imports corresponents des de l'any 2010 fins el 31 de desembre de 2012 quan va deixar d'estar vigent. Aquest impost consistia en un gravamen sobre el combustible d' ús comercial amb finalitat mediambiental o de finançar la sanitat pública, competència que tenen transferides les comunitats autònomes, per això, la recaptació es va cedir a les mateixes. Aquest gravamen va tenir un cost d'entre 1,2 i 4,8 cèntims per litre de carburant.
La moció també instar a posar al servei de la ciutadania els recursos municipals per tal d'assessorar-la sobre els passos a seguir en cas de voler reclamar els imports indegudament recaptats.
Roig també ha agraït el suport del ple per exigir al govern de la Generalitat que faci públic el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre i perquè es dotin les partides pressupostàries necessàries per tirar endavant les accions que tingui previstes. “El nostre és un territori que ha estat durament castigat per la crisi i és necessari plantejar propostes de futur que serveixin de revulsiu per dotar a les Terres de l’Ebre del pes que mereixen en el marc del país. Cal una veritable discriminació positiva”, ha subratllat el candidat socialista que ha reprovat les declaracions del conseller Felip Puig que va arribar a dir “les cartes als reis les podem fer immenses, però els reis són els pares, els ha de pagar algú” i del delegat del govern, Xavier Pallarès en relació als sindicats.
Malauradament, però, no va prosperar la moció en què es demanava un pla integral per eliminar els excrements de gossos de la via pública. Roig va apel·lar al govern a ser sensible amb una problemàtica que preocupa i molt a la ciutadania. “Ens han arribat queixes de molts veïns i veïnes, sobretot del Temple i de Ferreries, i creiem que cal implementar els esforços per tal de donar solució a aquesta situació”, va instar el portaveu socialista que va lamentar una vegada més que el govern es tanqui en banda. La moció insistia en donar més marge de maniobra a la Policia Local quan detectés les infraccions fetes pels propietaris de gossos i posar en marxa una campanya de conscienciació ciutadana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada