divendres, 18 de juliol del 2014

El PSC de Tortosa aposta per la participació ciutadana en la presa de decisions municipals

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa portarà al ple del proper mes d'agost una moció que proposa elaborar un Reglament de Participació Ciutadana que, entre altres, contempli un consell social de la ciutat, una cartada de drets i deures de la ciutadania i uns pressupostos participatius. El portaveu socialista, Enric Roig, ha explicat que l'objectiu és incrementar la quantitat i la qualitat de la participació ciutadana en la presa de decisions municipals" tot insistint que per ell la participació "és dinamitzar la vida social del municipi, integrar la ciutadania tradicionalment aïllada de la vida pública, generar-li responsabilitat i fer més transparent la gestió municipal".Així, el PSC demana la creació de forma immediata d'un grup de treball amb experts en participació ciutadana, tècnics municipals i representants de tots els grups polítics municipals encarregat d'acordar els eixos estratègics que permetin desenvolupar el reglament de participació. Aquest reglament contemplaria un Consell Social de la Ciutat, on es debatrien els temes estratègics de futur i els projectes de ciutat. 

També es crearia una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions, encarregada d'analitzar les queixes "que els ciutadans emeten sobre l'Ajuntament i la resposta que els dóna"; una Carta de Drets i Deures dels Ciutadans i Ciutadanes de Tortosa o la regulació d'un Pla Municipal de Comunicació. Roig ha destacat que el reglament també ha de permetre també elaborar les bases del projecte dels "pressupostos participatius". Roig ha insistit que des del PSC es proposa "remoure els fonaments de l'Ajuntament de baix a dalt".

Roig ha reiterat que l'objectiu és promoure la participació de tots els sectors i sensibilitats de la societat, fomentant el debat, la reflexió, la relació i la comunicació entre i amb els ciutadans i ciutadanes.

Publicat per Canal 21 el dijous 17 de juliol de 2014

https://www.youtube.com/watch?v=cgtbB_gvem0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada