divendres, 4 de juliol del 2014

El PSC de Tortosa veu insuficient l’aportació al menjador de Càritas

Els socialistes insten el govern a abocar esforços en el suport a les ONG i a implementar accions per garantir la igualtat d’oportunitats

12.000 persones van ser ateses el 2013 a Càritas, 2.000 més que l’any 2012, segons es desprèn d’un informe de la mateixa ONG que a més advertix de la cronificació de la pobresa a la ciutat i territori. Estes dades que ha recordat avui el PSC de Tortosa són prou significatives, segons els socialistes, perquè el govern aboque més esforços a les polítiques socials i als ajuts a les ONG del municipi “per fer front al patiment de moltes famílies i persones”, tal com assenyala el portaveu Enric Roig.


Per això, l’anunci que enguany l’Ajuntament de Tortosa aportarà 18.500 euros per mantenir el menjador social ‘Mossèn Sol’ que Càritas Interparroquial té obert des de 2010 és, segons els socialistes, “del tot insuficient”. El PSC de Tortosa ha explicat que esta quantitat permet una aportació de 2 euros per menjada, amb la qual es pot garantir el servei de dimarts a divendres per una quarantena d'usuaris, segons dades de Càritas del primer semestre del 2014. Si augmentés, tal com consideren que es podria fer atenent els 3,5 milions d'euros de superàvit, es podria ampliar tant el nombre de persones com els dies, diuen en la nota de premsa emesa. “Cal estar més que mai al costat dels voluntaris i voluntàries que s’esforcen cada dia per atendre persones que s’ho estan passant realment malament, persones que fins i tot no tenen ni per a menjar”, ha subratllat Roig, “però també destinar, com hem demanat ja més d’un cop, també aquest superàvit que esmentàvem a treballar per la igualtat d’oportunitats; per mitigar les desigualtats; amb propostes com la creació d’un economat i un menjador social municipals; la borsa de lloguer social; el pacte per l’ocupació, i el pla de xoc contra l’atur.”

A més, els socialistes lamenten que el govern continue fent “política d’aparador” com es demostra, apunten, amb la negativa el darrer ple a la moció socialista per obrir un menjador per a xiquets i xiquetes en situació de pobresa durant tot el període de vacances i no només al juliol. “Exigim polítiques clares i concretes en un tema important, el més important al qual cal fer front en aquests moments, l’Ajuntament ha de tenir cura de la població i ha de garantir que tothom puga viure amb dignitat”, ha reblat Roig.

Publicat a aguaita.cat el dimecres 2 de juliol de 2014 

http://www.naciodigital.cat/delcamp/ebrediari/noticia/2404/psc/tortosa/veu/insuficient/aportacio/al/menjador/caritas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada