dimarts, 17 de febrer del 2015

Veritat o Mentida? Tu decideixes!

El PSC de Tortosa posa en evidència la manca de credibilitat del govern de Bel (CiU) amb el nyap de les piscines com a exemple més gràfic d’una cinquantena de grans incompliments
1 / 2
El candidat a l’alcaldia i portaveu del grup municipal Socialista, Enric Roig, ha presentat avui la nova campanya que els socialistes tortosins han tirat endavant quan faltes poc menys de 100 dies per a les eleccions municipals per tal de denunciar els incompliments del govern de Ferran Bel: “Veritat o Mentida? Tu decideixes! El PSC ha presentat la campanya precisament davant l’estadi municipal per denunciar de nou l’engany del projecte estrella de CiU per a aquest mandat, el complex d’aigües. “És veritat o mentida que a Tortosa tenim ja les piscines municipals? Pensem que això ho han de dir els nostres conciutadans, els tortosins i tortosines, que decideixin ells si és veritat o mentida “, ha apel·lat Roig, que ha advertit que el govern tornarà ara a fer creure que tira endavant aquest projecte com va fer fa quatre anys tirant a terra el mur de l’entrada.
Exemples de grans promeses com aquesta n’hi ha segons els socialistes una cinquantena que s’afegirien als incompliments del pla d'actuació i també del programa electoral que donen com a resultat “una lamentable xifra que podria arribar als 300 incompliments, comptant els 270 del PAM que els socialistes vam denunciar ja l'any passat, que evidencien l’engany i la manca de respecte a la ciutadania”. Roig ha tornat a reptar Bel a fer un cara a cara perquè la ciutadania decideixi qui menteix i qui diu la veritat. Cal recordar que, a més, els socialistes havien reclamant un debat sobre l’estat de la ciutat que el govern de CiU va rebutjar.
Entre altres promeses electorals i incompliments hi ha la sentència que Bel va fer l’any 2006: “Si sóc alcalde no agafaré cap altra responsabilitat política”. Roig ha recordat que des del 2011 és senador a Madrid. L’any 2011 Bel assenyalava que “Tortosa tindrà una nova zona d’oci i comercial al Pont del Ferrocarril” i “avui aquesta zona no existeix”. O que cobriria el velòdrom, “que avui presenta un estat lamentable”. I una rastellera d’incompliments, més enllà de deixar una ciutat cada cop més bruta i mancada de manteniment, com són, entre altres, la urbanització dels terrenys de Renfe; els aparcaments de la plaça Joaquín Bau i la plaça Mossèn Sol; l’increment de places de gent gran; la recuperació de les escoles de Sant Llàtzer; l’espai comercial als terrenys d’ADIF; la creació de sòl industrial; el pla de manteniment de la via pública, la millora de camins rurals, i l’atenció a les EMD. En aquest darrer aspecte, Roig ha recordat l’incompliment dels convenis amb els pobles de Tortosa. “Nosaltres només posem sobre la taula els fets, que cadascú decideixi si és veritat o mentida”.
Roig ha insistit que els socialistes no s’han limitat a la denúncia, ans al contrari, han presentat propostes per intentar avançar en positiu per a la ciutat. “Des del PSC hem presentat al plenari, fins a 99 propostes en els últims 3 anys, una setantena d’aquestes destinades a resoldre els problemes que afecten directament als tortosins i tortosines. Però malauradament, la major part  (més del 75%) han estat rebutjades per la majoria absoluta del govern de CiU, en un exercici constant de desgovern de Bel instal·lat en fer oposició de l’oposició”, ha lamentat el candidat socialista. Per això, també han quedat per resoldre problemes com la manca d’aparcaments i donar solucions en la lluita contra els desnonaments que tot i que el govern ha aprovat de cara la galeria “ha incomplert pel que fa a les mesures acordes”
Finalment, Roig ha tornat a rebutjar afirmacions del govern de CiU que xoquen clarament amb la realitat que viu Tortosa, arguments emprats per rebutjar les propostes del PSC per millorar la vida a la ciutat i a favor de les persones en un context de dificultat com l’actual. Alguns exemples: Bel va dir el 2014 “em penso que en la globalitat la filosofia de la zona blava no és recaptatòria” i l’Ajuntament ha incrementat en 266 les places de zona blava a la ciutat. També la primera tinent d’alcalde, Meritxell Roigé es va atrevir a dir el 2013 que “a Tortosa, gràcies a Déu, cap xiquet passa gana. No diguem mentides, no està patint gana ningú”. Afirmació que contrasta amb el fet que Càritas advertia sobre la cronificació de la pobresa a Tortosa. Roig ha recordat les propostes del PSC per afavorir 275 famílies de Tortosa, per ajudes per menjador, llibres, per ocupació, per lluitar contra l’exclusió social, etc... totes rebutjades amb la majoria absoluta de CiU.
“Continuarem lluitant perquè la veu dels ciutadans i ciutadanes arribi a l’Ajuntament”, ha tancat el candidat socialista, “no pensem estar callats davant una vella forma de fer política, d’un projecte esgotat, volem fets, no paraules”. “Cal donar la veu als tortosins i tortosines perquè puguin decidir si allò que es diu i es fa és Veritat o Mentida”, ha reblat.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dilluns 16 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada