dijous, 5 de febrer del 2015

Enric Roig: “Hem presentat un centenar de propostes en benefici dels tortosins i tortosines per contrarestar la paràlisi del govern de CiU”

El candidat socialista lamenta que el govern sigui incapaç d’aprovar mocions en clau local amb mesures concretes pels que més pateixen, de creixement econòmic i per a la millora de la ciutat
1 / 2
El candidat a l’alcaldia i portaveu socialista a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha analitzat avui amb preocupació el ple ordinari celebrat ahir en què no van tornar a prosperar cap de les cinc mocions presentades, totes en clau local i que tenen com a objectiu actuar des de l’Ajuntament en problemàtiques que afecten als tortosins i tortosines, com l’atur, l’exclusió social, la millora en la salut, l’atenció al petit comerç i la cura i manteniment de la ciutat. “A hores d’ara podem dir amb claredat que l’estratègia de la Convergència de Bel és aprovar les mocions que només representin reprovar les actuacions del PP, ser comprensius amb els seus col·legues del govern de CiU a Catalunya, tot i que sigui en contra dels interessos dels tortosins i tortosines, i tombar pràcticament totes les propostes en positiu per la ciutat al·legant que ja ho estan fent encara que no s’ajusti a la realitat del dia a dia com ens alerten els veïns”.
En el transcurs de la sessió plenària, els socialistes havien tornat a portar al ple la moció que exigia el manteniment les 24 hores del dia els 365 dies de l’any del servei d’Hemodinàmica del Joan XXIII de Tarragona, ja que Bel va decidir unilateralment no dur-la en el darrer ple perquè s’havia presentat fora de termini. Roig va instar l’alcalde a demanar al secretari si com indica l’article 18 del ROM es poden tractar i votar mocions fora de l’ordre del dia, urgència que segons s’indica hauria de ser apreciada única i exclusivament pel Ple i per majoria simple. “Bel va decidir que no anava i no va anar, ho lamentem, perquè per a nosaltres la prioritat són les persones, i amb aquesta proposta, tot i que ja s'hagi anunciat, volíem un compromís clar de l’Ajuntament per vetllar per la salut dels tortosins i tortosines”. Tampoc no va tenir sort la moció per establir mesures per donar suport al petit comerç que pateix de forma greu la crisi actual i en què cal que l’Ajuntament implementi accions com la creació d’un Consell Municipal de Comerç. “És una nova oportunitat perduda d’implicar-nos amb els nostres comerciants”, ha lamentat avui. Com també s’ha deixat escapar l’opció de posar-se tots a treballar en un pla local d’ocupació juvenil, un dels col·lectius més castigats per la crisi. “Quin sentit té no aprovar una moció que només insisteix en donar suport als nostres joves i que ho fa amb propostes realistes i ajustades que són possibles només amb ganes i voluntat política”, ha qüestionat Roig. CiU, “que sembla que viu en una realitat diferent a la dels tortosins i tortosines” tampoc no va considerar oportú acceptar les propostes del PSC per al manteniment dels parcs infantis ni per lluitar contra l’exclusió social. “La deixadesa del govern en polítiques socials és alarmant i és una còpia de l’aposta per l’austeritat i les retallades dels governs del PP a Espanya i de CiU a Catalunya”.
Per tot plegat, Roig ha deixat clar: “Des del primer dia no hem deixat de presentar mocions en benefici dels tortosins i tortosines i ho continuarem fent. Hem portat ja gairebé un centenar de propostes, la majoria en clau local, més del 70% rebutjades per CiU. No defallirem, tot i xocar una i altra vegada contra el mur de la majoria absoluta. Tortosa mereix un altre govern i creiem que avui l’alternativa és de nou socialista”.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimarts 3 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada