dijous, 26 de febrer del 2015

El PSC recull la inquietud dels agents socioeconòmics per la situació a l’Ebre i insisteix en l’aposta per la industrialització

L’exconseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i el candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, van participar ahir en una reunió amb empresaris i sindicats
1 / 3
L’exconseller de Treball i Indústria del govern de Pasqual Maragall i expresident del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, Josep Maria Rañé, es va desplaçar ahir a les Terres de l’Ebre on, acompanyat del candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, va participar en una reunió amb els agents socioeconòmics del territori. També hi van assistir el senador Joan Sabaté, el secretari adjunt de Política Municipal del PSC Manel de la Vega, i els regidors a l’Ajuntament de Tortosa Antoni Sabaté i Dolors Bel. Els socialistes van recollir la inquietud tant dels empresaris com dels sindicats per la situació d’abandonament que viu el territori i van insistir que cal recuperar l’aposta per les infraestructures de comunicació i el creixement industrial per garantir el futur de les Terres de l’Ebre. “Desbloquejar el projecte de l’autovia A-7 i millorar les connexions ferroviàries, amb el Corredor del Mediterrani com element clau, és un eix bàsic per la nostra economia. Els socialistes hi hem insistit i hi hem treballat quan hem tingut responsabilitat de govern, exigim de nou una discriminació positiva per un dels territoris que s’ha vist més afectat per la crisi”, ha reclamat Roig.
“Hem pogut copsar la preocupació tant del sector empresarial com dels sindicats per la taxa d’atur que hi ha a les Terres de l’Ebre i hem debatut sobre els elements que hi ha per poder revertir aquesta situació”, ha assenyalat Rañé que ha explicat que una altra de les preocupacions és la que afecta al sector comercial no només per l’arribada de noves formes de comerç sinó per l’aturada de la demanda. També ha incidit en l’aposta per la indústria com a base del desenvolupament de tots els sectors i ha fet una crida als governs de l’Estat i la Generalitat a no girar l’esquena a les Terres de l’Ebre.
El sistema de pensions és sostenible
Rañé va oferir ahir també una xerrada al Centre Cívic de Ferreries sobre el sistema de pensions que va aixecar molt interès entre els assistents perquè acumula molts dubtes, pors i incerteses amb la reforma que n’ha fet el govern del Partit Popular. El dirigent socialista va insistir que hi ha recursos per finançar aquestes pensions ara i en un futur. “Hi haurà més pensionistes, però hi ha recursos”, va reblar. Rañé va insistir que cal adaptar el model actual, que és sostenible, remodelant les aportacions fent que aquestes no es derivin només del factor treball i apostant pel paper redistributiu de la política fiscal. També va insistir en què actualment hi ha uns 9 milions de pensionistes que suposen un cost del 10% de la riquesa del país (PIB), uns cinc punts per sota del cost que suporten molts països de la Unió Europea fet que demostra que “hi ha molt recorregut”.
En aquest sentit, va advertir que amb la reforma del govern del PP es retallen les pensions inicials obligant a la contractació de plans privats.
Publicat a Tortosa.socialistes.cat el dijous 26 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada