dijous, 20 de març del 2014

Enric et respon: resposta als comentaris de "lo canalero" a la Marfanta en data 12 de març de 2014

Benvolgut “el canalero”,

“Quines actuacions concretes portaràs a terme per apropar-te a aquests objectius?”

Com ja li he contestat a “sneijder” actualment l’atur és sens dubte la primera preocupació del tortosins i tortosines, i en moltes ocasions aquells que ens dediquem a la política sembla que ens oblidem d’escoltar a les persones.

Per aquesta raó, plantegem un gran Pacte Local  per l’ocupació i la cohesió social, fonamentat en 20 mesures d’actuació urgents, que amb un cost al voltant de 2,5 milions d’euros beneficiarien a més de 300 persones, en diferents accions de creació d’ocupació.

Un Pacte en el que s'estableixi la creació d'una Taula Local d'Ocupació formada per tots els grups polítics i els agents econòmics i socials més representatius de la ciutat especialment els sindicats, la Cambra de Comerç i les organitzacions empresarials, per tal d'elaborar un Pla que esdevingui la base d'una política activa de desenvolupament, de creació d'ocupació i de promoció econòmica de la ciutat, a través de la implicació i participació dels agents econòmics, socials i polítics més representatius.

Tal com deia a “sneijder”, per a que aquesta Taula, que no ha de tenir remuneració, no estigui buida de contingut, li proposem 20 propostes concretes a estudiar, desenvolupar, millorar i implementar, obrint la porta a moltes d’altres  mesures que poguessin ser aportades, i que et detallo breument a continuació:

1.      Pla de Xoc contra l’atur per a contractar del màxim nombre de persones en períodes de sis mesos, mitjançant la concessió d’ajudes no reintegrables a les petites i mitjanes empreses i professionals, dirigit a garantir un ingrés a les famílies amb tots els membres a l’atur.
2.      Pla d'Ocupació i Formació per a Joves, per combinar la formació amb contractes d’aprenentatge en períodes de sis mesos, amb la mateixa contractació que l’anterior.
3.      Fons per a emprenedors, dotat amb el 0,05% del Pressupost Municipal, uns 150.000 euros.
4.      Creació de tres Tallers: de recerca d’ocupació dirigit a dones, i a joves i adults mitjançant les xarxes.
5.      Programa d’incentius empresarials de caràcter innovador, facilitant l’assessorament per posar en marxa projectes.
6.      Impuls de Campanyes de promoció comercial: com per exemple, la “Tornada a l’escola”; “Tortosa, una aposta pel comerç”; Campanya de Nadal: “Els reis a la teva ciutat” i  d’altres de suport al consum.
7.      Accions destinades a la formació empresarial, com cursos de planificació emprenedora o el curs pràctic de creació d’empreses.
8.      Pla de Formació de perfils professionals associats al turisme “Casa d’Oficis del Turisme” per a joves.
9.      Formació en idiomes, en especialitat d’atenció turística.
10. Mercat Setmanal Artesanal TTEE i d’altres mercats esporàdics.
11. Pla Condueix a l’ocupació, que comporti la impartició de cursos per a llicencies de conduccions especials com transport de mercaderies, transport de mercaderies perilloses, transport escolar...
12. Pla de Formació “Connectant” per potenciar la formació empresarial en informàtica i en noves tecnologies.
13. Laboratori de Projectes d'Ocupació i Empresarials per a desenvolupar micro experiències.
14. Banc d'Idees de Negoci trobades d’inversors i idees de negoci.
15. Microcrèdits a la petita empresa per afavorir la liquiditat.
16. Reconeixement públic de bones pràctiques locals d'ocupació i empresarials a Tortosa
17. Projecte Queda’t a l’escola! mitjançant ajudes no reintegrables a Ampes, per contractar de monitors per activitats lúdiques, culturals i educatives en educació infantil i primària dels centres públics
18. La col·laboració amb el tercer sector per a la realització de diferents programes d'ocupació - formació dirigits fonamentalment a col·lectius en risc d'exclusió.
19. Programa Mentoring d’acompanyament dels nous projectes empresarials per part d’empresaris i empresàries consolidats.
20. Programa per eradicar la pobresa extrema de les famílies en col·laboració amb la Generalitat.


“Et desviaràs de les teves promeses com ho han fet tots els alcaldes de Tortosa?“

No. La credibilitat és important en qualsevol persona, però més encara a les que ens dediquem al servei de la política, jo sempre m’he considerat coherent i he sigut coherent amb allò que penso i crec que ho he demostrat en les meues actuacions. Tant en l’àmbit personal com professional sempre intento actuar coherentment. No obstant, espero que siguin les ciutadanes i els ciutadans de Tortosa els que ho valorin.


“Com afectaria el fet de ser alcalde al teu ego?”

No sé com afectarà al meu ego, només et diré que el motiu que m’ha portat a presentar-me a les eleccions primàries no té res a veure en l’ego, i no ha estat altre que veure com els meus fills no tenen un futur en la nostra ciutat.  M’importa molt més el futur dels meus fills que la meua trajectòria política.


“Tens algun mentor a Tortosa del PSC que hagi estat alcalde de Tortosa?”

Tinc 52 anys i a la vida he aprés de les paraules, de les actuacions i de les experiències de moltes persones. Crec que escoltar tothom no és només una virtut sinó una obligació d’aquells que volem treballar per la nostra ciutat.


“Es pot estimar Catalunya i votar en contra del dret a decidir?”

No sé qui dóna els carnets de bon català. Jo estimo la meua terra, Catalunya. I el que si que et puc assegurar és que m’agrada trencar fronteres i no crear-ne.


“És Tortosa més espanyola que catalana?”

Tortosa és tortosina i serà allò que el tortosins i tortosines vulguin que sigui.


“Que faràs amb el monument del riu?“

Allò que el tortosins i tortosines decideixin. I quan sigui alcalde em comprometo a fer una consulta popular per tal que les tortosines i els tortosins manifesten la seua voluntat de si volen mantenir o no el monument del riu.


“Són possibles unes festes majors de la Cinta més participades pel teixit social de la ciutat?”

Si que ho són. De fet un dels meus eixos de treball és la participació ciutadana en tots els àmbits i crec que han de ser els tortosins qui parlin i diguin quin model de festes volen.


“Coneixes les restriccions a l'activitat i determinats tipus de despesa imposades als ens locals per l'Estat espanyol?”

Si que ho conec, i de fet el nostre grup municipal va presentar en el darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, una moció per tal de presentar un recurs contra aquesta llei i abans que s’aprovés, fa un any, ja vam presentar la moció també en contra. Amb aquesta llei molts ajuntaments perdran competències en allò que és el més bàsic que ha de fer un ajuntament, que és estar al costat dels ciutadans, i la proximitat per a la resolució dels problemes del seu dia a dia.


“Faràs compatible el ser alcalde, amb el fet de ser diputat o senador?” 

Ser alcalde i diputat o senador és compatible, la llei o permet i com no pot ser d’una altra manera respecto als que ho fan compatible. Jo quan sigui alcalde em comprometo a no compatibilitzar més d’un càrrec electe públic. I jo compleixo la meua paraula.


“Quin serà el sou que et fixaràs com alcalde?”

Per a mi la política és un servei, un servei públic a la ciutadania, i per tant ha de comportar un veritable acte d’altruisme. Crec que tothom ha de viure de la seva professió amb independència dels seus càrrecs polítics de servei a allò públic. Per tant jo vull continuar treballant pel servei de l’Arquitectura i vivint de la meva feina d’arquitecte, sempre i quan aquesta possibilitat no comporti alguna incompatibilitat amb el càrrec electe.


“Què significa ser d'esquerres a l'any 2014?” 

Avui, més que mai, ser d’esquerres significa el mateix que significava a l’any 1847, quan Karl Marx va escriure El Capital. Avui ser d’esquerres és lluitar per la gent quan veus el que està patint per culpa de les politiques restrictives i de retallades en els serveis bàsics que estan imposant els partits de la dreta a Catalunya i Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada