dimecres, 26 de març del 2014

Baixada d’impostos municipals al 2015, una altra mesura electoralista?

Havent vist la possible baixada d'impostos per al 2015 que va anunciar l'alcalde en roda de premsa la setmana passada sento dir que, tot i semblar-me una bona iniciativa, si és que al final es materialitza, arriba tard i em sembla que, malauradament, no és totalment ben intencionada.
Crec que aquesta baixada d'impostos arriba tard quan ja fa ja uns quants anys que la crisi afecta de manera directa, i en molts casos traumàtica, a molts tortosins i tortosines. Potser caldria recordar-li a l'alcalde que la nostra ciutat, i el conjunt de les Terres de l’Ebre, han patit de manera més agreujada que altres territoris o ciutats els efectes directes d’aquesta crisi amb la pèrdua de molts llocs de treball dels sectors industrial i de serveis. Caldria recordar-li també que a la nostra ciutat són gairebé 3.000 les persones en situació d'atur, moltes de les quals ja no perceben cap tipus d'ajut o prestació. Per tant aquest gest es podria haver fet abans si realment hi hagués una sensibilitat social cap a la gent de la nostra ciutat que més malament s’ho està passant.
D'altra banda, em sembla un gest totalment electoralista i demagog tenint en compte que la rebaixa d'impostos es planteja just per a l'any 2015, any, com tots sabem, d'eleccions municipals. Espero que aquesta rebaixa no sigui com les del 2013, que eren una cortina de fum, i en les que les 33 propostes de baixades d’impostos presentades pel nostre grup municipal no es van tenir en compte. Aquestes propostes de modificació de les ordenances anaven encaminades al foment per a la creació de llocs de treball, la congelació de les taxes a les quals s’ha pujat l’IPC, el foment per a la recuperació del barri antic de Tortosa, el foment de les energies renovables per sortir de la crisi i propostes de justícia social, que són les que considerem més importants, perquè volem una ciutat més justa i solidaria on paguin més aquells que més tenen i on es protegeixi a aquells que més estan patint la crisi. Espero també que no ens haguem de lamentar una vegada més d'una promesa incomplerta del Sr. Bel, tal i com ha passat amb el seu projecte estrella de les piscines municipals.
L'alcalde diu que aquesta rebaixa es pot plantejar pel romanent positiu de tresoreria que té l'Ajuntament i pel sanejament del deute que s'ha fet en els darrers anys. És en aquest punt on també voldria dir, que com en moltes ocasions, les paraules i els gestos poden tenir interpretacions diferents, i la que jo en faig dista molt de la que fa el sr. Bel. L'eixugament del deute ha estat i està sent un llast per als interessos dels tortosins i les tortosines. I és que per poder complir amb els bancs hem deixat i estem deixant de complir amb Tortosa i els seus ciutadans.
La ciutat està cada dia més deixada, més bruta i més fosca. No s'inverteixen els diners necessaris per a mantenir una ciutat que és i ha de ser l'orgull dels qui hi vivim, els qui ens visiten i del conjunt de les Terres de l’Ebre, com a capital que ha de ser del territori.
S’estan deixant de banda les inversions en polítiques d'ocupació que haurien de servir per revitalitzar els índex d'ocupació, sobretot entre el nostre jovent que cada dia es veu abocat a marxar fora per trobar un futur digne.
També s’estan deixant de banda polítiques socials tan necessàries en aquests moments en què la crisi ha dut a moltes persones i famílies a situacions de precarietat extrema i en alguns casos fins i tot d'exclusió social.
El nostre grup municipal ha estat durant els darrers tres anys fent propostes realistes i concretes en tots aquests aspectes que acabo de mencionar per poder fer front als problemes més immediats dels tortosins i les tortosines. El nostre grup ha proposat reiteradament la formulació d’un gran Pacte Local per l’Ocupació amb més de vint mesures concretes com a pla de xoc per pal·liar immediatament aquesta situació. Propostes que reflecteixen un full de ruta clar d'allò que volem per la Tortosa del present i la del futur, basat en la Justícia social, la creació de llocs de treball  i una altra forma de dissenyar la ciutat.
No podem posar per sobre de les persones, del seu benestar i de les seves necessitats, els interessos dels bancs i, en aquest cas, al Sr. Bel sembla que li interessen més els resultats numèrics que el benestar dels seus conciutadans.
La nostra proposta passa, com ja hem dit tantes vegades, per allò que faria qualsevol pare de família, primer donar de menjar als seus fills i desprès pagar als bancs. I és per això que proposem renegociar el deute, per poder afavorir les polítiques socials, i les polítiques d'ocupació i el manteniment d'una ciutat que, després de quasi vuit anys de govern del sr. Bel i CiU a Tortosa, ha retrocedit en tots aquest aspectes.
Amb la vostra confiança, l'empenta i la il·lusió per una Tortosa millor, hem treballat els darrers tres anys, i treballem i treballarem per guanyar un futur millor per tots i totes sense perdre l’oportunitat de mantenir viva, al segle XXI, la il·lusió de viure en una ciutat més justa i solidària. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada