dimarts, 2 de juny del 2015

Discurs d'Enric Roig, candidat a l'alcaldia de Tortosa · Acte de final de campanya del PSC a Bítem · 22 de maig de 2015

Companys, companyes
Amics i amigues
Moltes gràcies per estar aquí, aquesta nit una altra vegada.
Em permetreu que comenci aquesta intervenció d’una forma poc habitual. És la última intervenció de la campanya i desprès de 15 dies em vull permetre una petita llicencia. I vull començar llegint una l’estrofa del poema Vientos del pueblo me llevan, de Miguel Hernández
Los bueyes doblan la frente
Impotentemente mansa
Delante de los castigos:

Los leones, la levantan
Y al mismo tiempo castigan
con su clamorosa zarpa
Alguns, a Tortosa continuen pensant que els ciutadans i les ciutadanes són bèsties de càrrega, que la gent del poble hem de baixar els ulls, que la gent del poble hem d’aclucar les mirades. Natros, els socialistes, no pensem així.
Senyors de Convergència, senyors del Partit Popular, senyors d’Esquerra Republicana de Catalunya, els socialistes no, natros no.
Els socialistes no volem que ningú acotxi el cap davant de ningú. Pels nostres valors, pels nostres principis, perquè som un gran partit, perquè portem 135 anys lluitant per la llibertat, la justícia i la igualtat en aquest país. I ara no pensem rendir-nos. Els socialistes, no! Continuarem lluitant.
Vau veure el debat del dimecres passat?
Vau veure com tots van callar davant de Convergència?
Vau veure com els de Movem, que tant criden per detràs, van callar?
Els de Movem, vaja els d’Iniciativa, tot i que el número dos diu que ell no vol saber res d’Iniciativa, que ell és votant d’esquerra  i que segueix sent-ho
I els d’Esquerra?
En acabar el debat vaig mirar per si el Sr. Monclús estava allà encara o havia marxat. Desprès els companys em van dir que sí, que havia estat tot el debat. Ara, allí, ningú el va veure...
Dels PePeros i dels de Plataforma ni parlar-ne.
Uns no han estat en tot el mandat, ni al Ple, ni a l’Ajuntament, ni enlloc. Els altres ens fan gràcia, volen fer fóra a lo que ells diuen casta, i va un de numero 1 a la llista i la seva dona de número dos. Home, que se vos veu el plumero.
I per últim ens queden ells.
Si, si, els que manen, els que volen que els tortosins abaixem el cap, els que només saben dir lo malament que ho vam fer els socialistes fa 8 anys.
Home! Que han deixat un forat ple de rates a Ferreries! I encara s’atreveixen a donar-nos lliçons. Estos, els de sempre, els que volen que continuem abaixant el front. Com els matxos. I aquí, senyors de Convergència i Unió, no hi ha matxos, hi ha homes i dones honestos, que pensen sortir al carrer, que pensen dir-ho a les urnes.
Vot a vot
Papereta a papereta
Mireu, ara ja s’acaba la campanya electoral, és una llàstima. A alguns se l’ha fet llarga. A natros curta, molt curta. Una campanya electoral en la que ens hem voltat tota Tortosa, i en la que vull agrair a tots i cadascun dels membres de la candidatura i de l’equip de campanya el seu gran esforç, Gracies a tots, companys i companyes!
Gracies a Dolors, Manel, Eugeni, Tere, Maria, Aida, Paula, Roger...
Gràcies  a Ricard, Xavi, Silvia, Alfredo, Eva, Anna, Iñaki...
Gracies a Gabriel, Joan,  Xelo, Toni, Marita, Alberto...
Gracies a Eliseo, Joana, Ximo, Mariano...
I gràcies a Victoria, que no ha pogut estar avui aquí. Que l’han operada en aquesta sanitat retallada que tenim. Una abraçada ben forta Victòria, et portem al cor!
Moltes gràcies a tots els que ens han portat fins aquí.
Diumenge, la sort electoral decidirà quin és el lloc, en el que els ciutadans volen posar-nos. Però passi el que passi el diumenge, la nostra candidatura ja ha guanyat.
Perquè hem fet la feina durant 4 anys. Perquè durant 4 anys hem plantat cara. Perquè hem aconseguit que, en aquesta campanya, algú parli de valors. Que algú parli dels que ho estan passant malament. No de ponts de colors i llums de neó, no de tombar cases sinó de construir, de construir per les persones, pensant i fent per a les persones.
De valors, dels valors que ens importen: de justícia social, d’igualtat, de llibertat. Els nostres valors, socialistes.
No de càrrecs, no de llistes més votades, no de majories i minories. De valors.
Aquells, els de la Tortosa Positiva, no estan acostumats a parlar de valors, continuen nerviosos, molt nerviosos, perquè perden la majoria absoluta. I perquè diumenge, hi haurà una majoria progressista a l’Ajuntament de Tortosa.
I estan nerviosos perquè no tenen idees, dimecres en el debat, ells, ni una sola proposta d’ocupació, ni una sola. Ni una sola proposta de justícia social, ni una sola. Ni una sola proposta de manteniment de la ciutat, ni una sola. Ni una sola proposta pels pobles, ni una sola.
I deuen pensar, i estos del PSC, com poden tenir i tenir propostes per a tot?
Perquè ho hem treballat, senyors de CiU. Perquè hem treballat. Perquè és l’únic que prometem pels propers quatre anys: treball, treball i treball.
I estar al costat dels més necessitats. Les úniques coses que prometem.
A cada insult d’ells, natros una proposta.
A cada desaire, natros10 propostes.
A cada retret 100, natros propostes.
I tenim moltes, ui! si tenim. Més de 1000.
I els hem dit als ciutadans de Tortosa: el proper diumenge, voteu per liderar un gran pacte per l’ocupació i la cohesió social. Per crear llocs de treball a Tortosa.
El proper diumenge, voteu pel manteniment dels carrers i places de la ciutat.
El proper diumenge, voteu per la eliminació immediata de l’ampliació de la zona blava.
El proper diumenge voteu per garantir un envelliment digne per a la nostra gent gran, millorant i reforçant els serveis d’atenció a domicili.
El proper diumenge, voteu per una Tortosa que pugui pagar els llibres escolars als més necessitats.
El proper diumenge, voteu per una Tortosa que potenciï els menjadors escolars per a que cap xiquet o xiqueta  passi gana a la nostra ciutat.
El proper diumenge, voteu per una Tortosa que construeixi unes piscines municipals racionals i assequibles.
El proper diumenge, voteu per una Tortosa amb uns pressupostos participatius, per una Tortosa amb un projecte seriós de zona d’oci a Ferreries, fora del nucli urbà, per una Tortosa amb un projecte de ciutat capital de les Terres de l’Ebre!
El proper diumenge, voteu per una Tortosa que aposti per l’habitatge públic de lloguer, a preus baixos, que ajudi als afectats pels desnonaments.
El proper diumenge, voteu per una Tortosa on treballem per a crear ocupació i riquesa, pel comerç i pel turisme, que avali crèdits als emprenedors.
El proper diumenge voteu per la justícia social!
Mireu, jo no vull parlar-vos amb paraules buides de contingut, jo no vull prometre coses que desprès no pugui arribar a complir, jo només puc parlar del que sento, del que sentim molts dels que estem aquí. Jo només puc dir-vos que no suporto les desigualtats, jo només puc dir-vos que crec en la igualtat com mandat suprem, que ens comprometem a estar amb els que estan patint, amb aquells que ho estan passant malament.
Jo només puc dir-vos que aquest és el partit dels treballadors i treballadores, dels de la poca roba. Perquè ser socialista és estar al costat de la gent que té problemes, perquè ser socialista és lluita, empenta, solidaritat i compromís.
Mireu, jo només us puc prometre treball. Treball, treball i treball.
Companys, tal com deia al principi,
Los bueyes doblan la frente
Impotentemente mansa
delante de los castigos:

Los leones, la levantan
y al mismo tiempo castigan
con su clamorosa zarpa
Diumenge, sigueu lleons i lleones. Diumenge, defenseu la vostra camada. Diumenge, voteu canvi. Per la justícia, per la igualtat.
Diumenge, digueu als que coneixeu que votareu PSC. I el que dubti, que miri als demès i voti en consciència.
Per canviar Tortosa. Per a que Tortosa sigui la ciutat de les oportunitats, voteu socialista.
Companys i companyes,
Amics i amigues
El diumenge, a guanyar Tortosa!!!!!!
Moltes gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada