dimecres, 3 de desembre del 2014

El PSC de Tortosa reprova l’actitud de Ferran Bel respecte al sindicat USTEC-STES

Per a Enric Roig, candidat del PSC, l’alcalde de CiU utilitza formes de fer política més pròpies del segle passat que del segle XXI
1 / 2
El PSC de Tortosa considera inacceptable que l’alcalde de Tortosa i senador, Ferran Bel, i la primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament i diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Roigé, obliguessin a retirar la parada a entitats impulsores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre el sistema educatiu català el passat 9-N, tot i que disposaven dels permisos.
Per a Roig el fet que l’alcalde de Tortosa, tal i com va reconèixer en el Ple, fes fora del lloc a les entitats que simplement demanaven signatures, després que aquestes li varen explicar que tenien el permís concedit, al crit de “lo revoco”, recorden més “a formes de fer les coses d’un altre temps i un altre règim, on hi havia ministres que deien “la calle es mía”.
“Aquest incident mostra la veritable imatge d’un alcalde amb el projecte esgotat que ha perdut la noció de la realitat”, ha manifestat Roig, que ha recordat que l’incident es va produir paradoxalment en un dia en què els membres de CiU havien demanat que la gent sortís al carrer a participar lliurement.
El PSC, que va preguntar a Bel sobre aquest incident al Ple municipal on li va exigir que demanés disculpes als membres del sindicat USTEC-STE, va quedar sorprès per la resposta del primer edil tortosí quan va afirmar que ho va fer perquè no se’ls havia comunicat el permís i perquè estaven a l’entrada de l’Institut de l’Ebre.

El regidor socialista considera molt greu l’actitud coactiva de l’alcalde, ja que els va fer fora de forma irregular. “En estar en la propietat de l’institut, havia d’haver estat el director o algun responsable de la Generalitat qui comminés els membres de la taula a marxar, però no l’alcalde de Tortosa amenaçant en enviar a la Policia, en un lloc on no té competències”, ha subratllat Roig.
“I si es trobaven a la via pública també és una greu conculcació dels drets administratius, ja que les persones que demanaven signatures tenien un permís per posar parades de recollida de signatures, concedit per unanimitat per la Junta de Govern Local”, ha afegit el portaveu del grup municipal Socialista.
Roig, que en el Ple va ensenyar l’acord de la Junta de Govern Local de 3 de novembre, sis dies abans del fets, evidenciant que la regidora Meritxell Roigé va falta a la veritat en declaracions en un mitjà públic de comunicació, considera que “l’alcalde no es pot escudar en què l’Ajuntament no havia notificat el permís, perquè va tenir temps de sobra per fer-ho”, tot concloent que “no es poden culpar els ciutadans del mal funcionament de l’administració”.
El PSC també ha confirmat que la Policia Local sempre accepta com a permís concedit la sol·licitud i el justificant del pagament de les taxes, documents que van mostrar a Bel els membres de la taula i que aquest no és el primer cop que succeeixen fets similars.
Roig vol transmetre “el seu suport i solidaritat” als membre d’USTEC-STES, als quals “no només se’ls han negat les disculpes pertinents sinó una explicació pública coherent”, ha conclòs l’edil socialista.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimecres 3 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada