dijous, 30 d’octubre del 2014

El PSC proposa aprofitar els solars municipals en desús per posar en marxa horts urbans i espais d’oci al nucli urbà de Tortosa

També porta al ple de dilluns un pla urgent de reparació de camins, l’arranjament de les escaldes a l’hospital i clàusules socials en la contractació pública a l’Ajuntament
1 / 2

“Iniciatives en positiu per generar ocupació i afavorir els que més pateixen la crisi i propostes en positiu per millorar el manteniment de la ciutat i el seu entorn”. Així ha resumit Enric Roig, candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa i portaveu del grup Socialista a l’Ajuntament, les quatre mocions que han entrat amb vista al ple ordinari de dilluns.
Una d’aquestes mocions proposa aprofitar les parcel·les municipals en desús per tal de posar en marxa horts urbans, una iniciativa que està donant molts bons fruits en altres municipis, i també nous espais d’oci, especialment per a menors i jubilats, al nucli urbà de Tortosa. Els socialistes insten al govern a elaborar una reglamentació que en reguli la cessió, els usos i les activitats, i el perfil dels sol·licitants per, posteriorment, mitjançant un procés de participació aprovar-la com a ordenança municipal. També demanen que es realitzi un catàleg de terrenys públics i privats que siguin aptes per poder-hi realitzar aquestes activitats i que es fomenti un procés de participació ciutadana per implicar, entre altres, les entitats socials i organitzacions agrícoles, ecologistes i socials.
“Tenim un seguit de solars municipals abandonats que es troben en estat degradat i que només aporten a la població un gran impacte visual negatiu i una zona d’acumulació de brutícia en moltes ocasions”, ha argumentat Roig per afegir que “amb aquesta mesura recuperem aquests solars, afavorim l’educació ambiental i creem espais de socialització”.
Aquests espais, segons Roig, podden assignar-se a un segment concret de la població com ara jubilats, aturats, joves o a persones en situació d’exclusió social. A més, pot complir una funció com fomentar cursos ocupacions per a aturats en activitats d’agricultura ecològica i activitats lúdiques per a la gent gran i joves. Roig ha explicat que, com en altres indrets, els solars es poden adjudicar per un determinat període de temps, de 3 a 5 anys, recuperant en qualsevol moment l’Ajuntament la titularitat.
Una altra de les mocions presentades recull les queixes veïnals per l’estat dels camins rurals al municipi, la partida de reparació i manteniment dels quals ha patit una rebaixa considerable en els pressupostos del govern de CiU. Els socialistes proposen que l’Ajuntament elabori un pla urgent de reparació del seu ferm i que incrementi la partida en el proper exercici pressupostari, així com intensificar els treballs de neteja i reparació de camins i accessos als habitatges en zones disseminades per facilitar el trànsit de persones i vehicles. També insten el govern municipal a intensificar les gestions per sol·licitar ajudes a la reparació dels danys produïts en camins municipals a la Generalitat, a la Diputació i al Consell Comarcal del Baix Ebre.
Enèsim incompliment d’un acord de ple
D’altra banda, el PSC torna al ple de dilluns la proposta aprovada per unanimitat el juny de 2012 per potenciar les clàusules socials en la contractació pública de l’Ajuntament. La moció instava a fer pública una quota de reserva en aquest concepte en el termini de tres mesos i establir un sistema de seguiment per saber els contractes realitzats a partir d’aquestes clàusules. “Dos anys després no s’ha fet res, cosa que ens demostra de nou la burla del govern de CiU als acords que pren el plenari”, ha lamentat Roig. Els socialistes han recordat les preocupants dades d’atur al municipi i de risc d’exclusió social que obliguen a prendre mesures, sempre que sigui possible i dins de la legalitat vigent, per afavorir la contractació de persones aturades i/o en risc d’exclusió social.
La quarta moció dels socialistes reclama la reparació de les escales del barri del Garrofer-Santa Clara fins a l’hospital Verge de la Cinta, en molt mal estat com van denunciar els socialistes fa unes setmanes.

Publicat a tortosa. socialistes.cat el divendres 3 d'octubre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada