dissabte, 18 de gener del 2014

ENTREVISTA BLOG DE PERIODISME JUVENIL:

dijous, 16 gener de 2014


"Les ganes i l'orgull" d'Enric Roig per portar endavant Tortosa

El regidor del PSC de Tortosa, Enric Roig, va anunciar que es presentaria a les primàries del seu partit per a les eleccions municipals del 2015. Per aquest motiu, Periodisme Juvenil hem volgut saber que farà Roig per Tortosa. 
1.    Què li ha fet arribar a la decisió de presentar-se a les primàries del grup municipal Socialista de Tortosa?

Les ganes i l’orgull de treballar per una Tortosa més justa i més solidària. Sempre he estimat Tortosa i em preocupa la situació en què la veig ara, per això vull treballar a la ciutat i per la ciutat.

Quan de més jove vaig marxar a estudiar a Barcelona, gràcies al suport i ajut dels meus pares i al meu esforç personal, trobava a faltar la meva ciutat i tenia moltes ganes de tornar-hi per viure i iniciar un projecte personal a Tortosa, i així ho vaig poder fer.


Ara els meus fills estudien a Barcelona i les possibilitats que tornin i trobin feina a la seva ciutat són molt poques. Espero que, amb el meu treball, ells, quan acabin els seus estudis, puguin tornar a una Tortosa que els ofereixi tot el que necessiten, un feina, una llar, amics, família, però, sobretot, una Tortosa justa i solidària que ara, malauradament, no tenim.

És aquesta esperança, aquesta voluntat de canvi, aquesta necessitat d’aconseguir un futur millor per la meva ciutat i pels seus ciutadans la que m’ha portat a presentar-me a aquestes primàries com una alternativa de govern.


2.    A vostè se li ha preguntat vàries vegades sobre aquest tema i mai ha estat clar amb la seva resposta. Per què no ho havia comunicat abans? Encara no ho tenia decidit?

Ha estat un procés llarg i de molta reflexió, però la imatge d’una Tortosa aturada, desgovernada i que dista molt lluny de la ciutat amb la que estava il·lusionat en la meva època d’estudiant, i que no ofereix cap bona expectativa als joves que volen viure-hi, així la il·lusió de construir un futur m’ha fet decidir-me a treballar per una alternativa creïble a Tortosa i quina millor manera que presentar-me a les primàries del PSC per intentar canviar aquesta situació.


3.    Com és el procés de primàries del PSC de Tortosa?

El PSC aposta i creu fermament en la regeneració democràtica i per això durà a terme el procés de primàries per escollir els candidats als diferents comicis, com ja s’està fent en aquests moments amb els candidats i candidates a les eleccions al Parlament Europeu.

Es tracta d’un procés participatiu i obert per apropar i obrir la política als ciutadans per tal que puguin intervenir i decidir sobre el futur de la seva ciutat escollint quina serà la seva alternativa a l’actual govern.

I es fa amb l’objectiu que entre totes i tots s’aportin idees, propostes, solucions i cadascú posi el seu granet d’arena perquè la ciutat surti beneficiada i amb ella els tortosins i tortosines.

Ara s’obre el procés per tal de presentar els avals de cada candidat o candidata per tal que, un cop presentats i verificats, es ratifiqui en assemblea qui serà definitivament el candidat o candidata que representi l’alternativa per Tortosa.


4.    Amb quins objectius i intencions es presenta?

Amb el de treballar, treballar i treballar per Tortosa. Crec, de la mateixa manera que molts ciutadans i ciutadanes de Tortosa, que la ciutat es troba en un estancament agreujat pels continus incompliments electorals d’un govern esgotat, per una crisi econòmica molt important, i per la manca de polítiques en els dos grans problemes de la ciutat: la justícia social i de creació d’ocupació. Amb tot això ofereix una visió fosca i grisa de la ciutat que cal combatre. El Govern actual s’ha quedat estancat en les necessitats de la ciutat de fa vuit anys, mentre ells segueixen defensant obres urbanístiques i esportives faraòniques nosaltres hem decidit apostar per la creació de llocs de treball i les polítiques d’ajut als més necessitats. Simplement són dos formes d’entendre les necessitats dels ciutadans.

Per aconseguir aquesta Tortosa, esperançada en el futur, cal treballar i molt. Cal treballar per a sortir de la crisi, per crear ocupació, per aplicar polítiques socials i justes, per no enganyar a la gent i especialment per escoltar i estar al costat dels Tortosins i les Tortosines.

I això s’ha de fer fomentant el debat ja que debatent propostes, debatent programes i debatent idees es pot crear l’alternativa per Tortosa.

En definitiva es tracta d’escoltar a les persones per canviar el futur.


5.    Creu que hi haurà més candidatures a les primàries o serà l’únic?

Espero i desitjo que hi hagin més candidatures, com sempre he dit, benvingudes siguin si n’hi ha 10, ja que l’objectiu de les primàries no pot ser únicament designar una cara per a l’alcaldia, sinó proposar projectes per enriquir la proposta socialista per a Tortosa. El meu equip té una proposta seriosa per a ser una bona alternativa, i les primàries han de ser un veritable debat per tal d’escollir la millor alternativa per a la ciutat. I quan se celebrin, cal que no hi hagin vencedors, ni vençuts i que tots els candidats i candidates treballin conjuntament pel partit i per la ciutat, unint esforços i conjugant idees i propostes per la ciutat.

Tota aportació és positiva i benvinguda i amb la pluralitat de tots els candidats i candidates estic segur que sortirà la millor aposta per governar la ciutat a les properes eleccions.

6.    Es veu com a futur alcaldable de Tortosa?

Per descomptat, sinó no em presentaria. No em mou “l’ego” personal sinó el convenciment que la meua aposta per Tortosa és allò millor per a la ciutat.

Es evident que tot dependrà del resultat de les primàries primer i de les eleccions després, però el que està clar és que tant si sóc el candidat escollit com si no ho sóc, treballarem molt dur per tal d’aconseguir una Tortosa millor en els propers anys.


7.    Com definiria l’estat actual de la ciutat amb una sola paraula?
Estancada
Com creu que pot ajudar a canviar-la amb sol una paraula?
Escoltant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada